Boende: Hotell - boka före 7 april

Vi rekommenderar att du bor centralt i Karlskrona för att få en så bra upplevelse som möjligt. Det är gångavstånd från samtliga hotell till Brinova Arena Karlskrona, där #SIR19 hålls. Vi har förreserverat boende på hotellen nedan fram till och med den 7 april (därefter kommer rummen vara tillgängliga för allmänheten) så passa på att boka boende så snart du har köpt din biljett!

Så här bokar du
För att boka hotellrum på något av hotellen nedan, maila eller ring via kontaktuppgifterna på respektive hotellsajt och ange bokningskod "SIR19". Notera att vissa hotell inte kan fakturera boende under 5000 kr. 

Scandic Karlskrona

Skeppsgossegatan 2, Karlskrona
Från 1270:-/per rum och natt

First Hotell Statt

Ronnebygatan 37-39, Karlskrona
Från 800:-/per rum och natt

First Hotell JA

Borgmästaregatan 13, Karlskrona
Från 800:-/per rum och natt

Clarion Collection Hotel Carlscrona

Skeppsbron, Karlskrona
Från 1550:-/per rum och natt

Hotell Conrad

Västra Köpmansgatan 12, Karlskrona
Från 1095:-/per rum och natt

Hotell Aston

Landbrogatan 1, Karlskrona
Från 995:-/per rum och natt

Hotell SIESTA

Borgmästaregatan 5, Karlskrona
Från 899:-/per rum och natt

Hotell Arkipelag

Alamedan 10, Karlskrona
Från 850:-/per rum och natt

Hitta hit - transport

Sveriges Innovationsriksdag 8-9 maj 

Brinova Arena Karlskrona

Björkholmskajen 3, Karlskrona
 

Till fots
Brinova Arena Karlskrona är placerat mitt i skärgården, alldeles intill vattnet längs Borgmästarekajen. Mitt i staden med Scandic Karlskrona som närmsta granne ligger arenan nära till både stadsliv och boende. 

Med tåg/buss - Karlskrona centralstation
Från Karlskrona centralstation: Gångavstånd till Brinova Arena Karlskrona, det tar ca 10 minuter. Om du har stationsbyggnaden på höger sida, fortsätt rakt fram längs Borgmästarekajen och över Fisktorget. Granne med Scandic Karlskrona ligger Brinova Arena Karlskrona.

Med bil 
Funderar du på att ta bilen? Tänk på miljön, samåk gärna! 
I området kring arenan är antalet parkeringsplatser begränsade. Vägbeskrivning: Följ Österleden, väg 28 in mot centrala Karlskrona. Fortsätt längs Borgmästarekajen och Skeppsgossegatan innan du har Brinova Arena Karlskrona framför dig längst vattnet. Parkering finns i anslutning till arenan samt på reserverade platser för boende hos grannen Scandic Karlskrona.

Med flyg
Flyg med SAS eller BRA till Ronneby Airport. Flygbussar avgår från Ronneby Airport till Karlskrona vid samtliga ankomster.

Förprogrammet 7 maj

NetPort Science Park

Biblioteksgatan 4, Karlshamn

NetPort Science Park ligger centralt i Karlshamn. En promenad på runt 15 minuter från tågstationen. Länstrafik Buss 2 går var 15e minut från stationen, stig av på hållplats Campus Östra Piren. Du kan planera din resa hit med hjälp av resrobot.
 
Kommer du med flyget till Ronneby som landar 13.35 har vi en transferbuss som tar dig till NetPort Science Park. Vid övriga flyg rekommenderar vi att du bokar taxi. Förbokade bussar tar dig sedan vidare från NetPort Science Park, via Eriksberg, och slutligen till hotellen i Karlskrona under kvällen. Läs mer om förprogrammet här.

Programmets mötesplatser

7 maj: En växande mötesplats för företag & individer

NetPort Science Park
Biblioteksgatan 4, 374 35 Karlshamn

I närmare 20 år har NetPort Science Park varit en mötesplats för människor och företag att samverka inom framför allt digitala medier, energi och intelligenta transportsystem. Parken som attraherar 20 000 årliga besökare har allt från kontor- och konferenslokaler till nytänkande co-workingmiljöer och prisbelönta restauranger. Just nu pågår en expansion som ger plats för 700 nya arbetsplatser, restaurang, biograf och konserthall. Blekinge Tekniska Högskola är en viktig aktör i parken och har inriktning mot digitala spel, -ljud, -bild och webb. Här hittar du ett unikt ekosystem för spelutveckling, och på Blekinge Business Incubator finns spelinkubatorn Gameport.

7 maj: Nordens största safaripark

Eriksberg Viltreservat
Guöviksvägen 353, Trensum

Med sina cirka 925 hektar är Eriksberg Vilt & Natur Nordens största safaripark. Här samsas det vilda med det modernt estetiska. Inom området finns hjortar, visenter, vildsvin och mufflonfår som vandrar fritt omkring tillsammans. Eriksberg är en helhetsupplevelse kring djur, natur, logi och gastronomi. I den vackra gårdsmiljön finns byggnader från fem århundraden som inrymmer förstklassigt hotell, restauranger, konferenslokaler, vinkällare och gårdsbutik med försäljning av Eriksbergs egna viltprodukter.

8-9 maj: Eventarenan mitt i skärgården

Brinova Arena Karlskrona
BJÖRKHOLMSKAJEN 3, KARLSKRONA

Sveriges Innovationsriksdag 2019 blir ett av de första eventen som arrangeras i Brinova Arena Karlskrona. Arenan som ligger vackert beläget vid strandkanten i centrala Karlskrona, erbjuder förutsättningar för såväl idrottsverksamhet och större event. Byggnaden hanterar upp till 2800 personer och rymmer även en restaurang.

8 maj: Kvällsmingel till havs

Karlskrona Skärgårdstrafik
Borgmästarekajen – Lindholmen

Under Sveriges innovationsriksdag håller vi tummarna för att Sveriges soligaste stad – Karlskrona – presenterar sig från sin vackraste sida och ger oss möjligheten att njuta av skärgården från havet. Karlskronas fantastiska skärgårdsbåtar erbjuder möjlighet till mingel och lättare servering.

8 maj: Sveriges längsta byggnad

Repslagarebanan
Lindholmen, Karlskrona

På Lindholmen inne på gamla varvsområdet ligger den kanske mest dolda och oupptäckta delen av världsarvet i Karlskrona – Repslagarebanan. Byggnaden som uppfördes på 1690-talet, är en av Karlskronas äldsta bevarade byggnader och Sveriges längsta träbyggnad. Den är i stort sett oförändrad sedan uppförandet. Här tillverkades alla typer av tågvirke för seglande örlogsfartyg fram till början av 1960-talet. Sveriges Innovationsriksdag har fått förmånen att vistas i byggnaden under en del av konferensen.